Lyckad eller katastrof?

Vi i Haningegillet bestämde i höstas att försöka aktivera våra medlemmar och övriga intresserade i den norra delen av kommunen.
Vi insåg att våra evenemang som oftast genomfördes i Tingshuset i Västerhaninge inte fick nån större respons  från “norr”.

Överfylld i går kväll

Kanske beroende på avståndet och svårigheten att ta sig till Västerhaninge men också på vårt val av ämnen för våra träffar.

Vi beslöt att genomföra en “inspirationsträff” i den mest kulturella lokal vi kunde finna i Vendelsö, den gamla flygeln till säteriet, numera Bygdegården.
I mycket god samverkan med Bygdegårdsföreningen och Vendelsö Fastighetsägareförening planerade vi den med ett par intressanta föredrag av välkända vendelsöprofiler, Henry Hall och Kjell Eriksson, och försökte samtidigt genom att vända oss till den lokala allmänheten med annonsering och affischering söka nya medlemmar och för att få igång en aktiv arbetsgrupp i Vendelsö.

Vi hade naturligtvis hoppats på en god uppslutning och planerade för 40-50 besökare men överraskades i går kväll av det enorma intresse som visades arrangemanget då kanske uppemot 100 personer strömmade till den vackra Bygdegården i den kyliga kvällen.

Lokalen är dock av säkerhetsskäl maximerad för 60 personer så vi tvingades avvisa ett stort antal besökare vilket naturligtvis var frustrerande för oss arrangörer och vi fick en hel del befogad kritik.

Vi kanske skulle ha tagit förhandsanmälan?

Intresserade åhörare. Foto Martin Bergström

Vi försöker om möjligt rätta till situationen genom att köra en repris torsdagen den 19 april kl. 19. 00 då det i vår tidning Glimtar redan utlysta föredraget av Henry Hall kompletteras med Kjell Erikssons om väg- och områdesnamnen i trakterna.

Henry Hall

Kjell Eriksson

I skrivande stund vet jag inte riktigt om gårdagens träff skall bedömas som succé eller fiasko, den genomfördes trots allt under relativt ordnade former och vi fick många intressenter för att kunna bilda en Vendelsögrupp senare under våren…

,,, och förhoppningsvis ännu fler efter den 19 april!

Har du några synpunkter, maila dom till:  info@haningehembygdsgille.se

 

Tillfällig länk till publikationen Torpboken Öh, scannad, klar