Vi kan väl göra ett försök!

skolkot

Detta är ett foto från slutet på 40-talet där jag finns med. Det är taget vid dåvarande Norra Skolan, sedermera Åbyskolan och idag Åbygården. Den som nu är rivningshotad. Taket i bakgrunden är entrén på Klockargårdens östra gavel, då vaktmästarbostad där jag bodde med mina föräldrar. Jag hade alltså inte så långt till skolan….

Övre raden:
Ulla-Britt Svensson, Hagar Andersson, Laila Karlsson, Anne-Marie Carlsson, Marianne Andersson(?), Ove Nordén, Jörgen Nilsson, Siv Andersson, Annhild Krantz, hennes mor, lärarinnan Alice Krantz, Bertil Gustavsson, Eva Johansson, Birgitta Svensson, Göran Andersson, Gunnar Huge.

Mittre raden:
Göran  Andersson, Bengt Gerlofsson, Anders Söderström, Sten Andersson, Göran Hjalmarsson, Sven Jönsson, Jan Andersson, Bengt Berg, Sune Nilsson, Gunnar Lundqvist, Arne Åkerberg.

Nederst:
Sonja Hagman, Gull Arvidsson, Anna-Greta Eriksson, Anne-Marie Öbrink, Monika Vidlund, Laila Hägerstrand, Gunbritt Karlsson, Gunbritt Runeborg, Birgit Persson.

Här finns lite påminnande kompletterande kommentarer:

Ulla-Britt, dotter till Klara Svensson på Parkvägen, Hagar, dotter till snickaren Harry Andersson på Tungelstavägen, Laila dotter till korgmakaren och folkdansaren Hilding Karlsson i Lida. Anne-Marie, dotter till Edvin Karlsson, Slaktar-Kalle, Ove, son till golfbaneägare Johan Nordén, Jörgen, son till läraren Gottfrid Nilsson på Kyrkvägen, Siv, dotter till Ragnar Andersson på Björkvägen, Bertil, son till Sten Gustafsson på Hörnvägen, Eva Johansson, dotter till trädgårdsmästaren Fritz Johansson i Rosenhill, Birgitta, dotter till Stig B Svensson, känd lokalpolitiker, Göran, son till vägarbetaren Holmfrid Andersson i Ribby, Gunnar, son till stinsen Nils Huge.

Göran, “Jajja”, son till postiljonen Sigge Andersson i Gylden, Bengt, tvättarson från Dåntorp, Anders, son till landsfiskalsassistenten Sten Söderström på Parkvägen, Sten “Stesse”, son till trädgårdsmästaren Harald Andersson i Ribby, Göran, son till åkaren Gustav Hjalmarsson, Sven, son till Martin Jönsson i Lugnet, Jan, son till åkaren Folke Andersson på Sturevägen, Bengt, son till tvättaren Eskil Berg från Elinslund-Lyngsta, Sune, son till skolvaktmästaren Mauritz Nilsson, Klockargården, Gunnar, son till verkmästaren Nisse Lundqvist på Tungelstavägen, Arne, son till timmermannen Erik Åkerberg på Aspvägen.

Sonja, från Håga, Gull, dotter till köpmannen Göte Arvidsson på Parkvägen, Anna-Greta, dotter till Erik Eriksson på Ribbyholm, Ann-Marie, dotter till Hugo Öbrink på Granlunda, Monica, dotter till Sven Vidlund på Aspvägen, Laila, dotter till målaren Tore Hägerstrand på Stationsvägen, Gunbritt, dotter till rörmokaren Walle Karlsson på Björkvägen, Gunbritt, dotter till Torbjörn Runeborg, Birgit, dotter till styckmästaren Algot Persson i Lugnet.

Hoppas det är till glädje för nån gammal Västerhaningebo!