göte

Tre Västerhaninge-gentlemän på stationsplanen på 40-talet.

De tre herrarna som stolt poserar framför några förkrigsbilar är fr.v. Göte Karlsson, son till Axel “Millimeter Kalle” Karlsson, bodde tillsammans med fadern och några ogifta systrar på Tungelstavägen. Han arbetade som snickare/timmerman på Berga och sina sista verksamma år på Haninge Bostäder. Hade stort engagemang i idrotten.
Förblev ogift och avlider i Västerhaninge 2001.

Mannen i mitten är Bertil Johansson, kallad “Jägarn”, son till trädgårdsmästaren Karl Johan Johansson på Kullen i Håga.
Arbetade hos fadern, senare vägarbetare och på senare år känd i samhället som lite av en “uppfinnar-jocke”.  Som vi förstår jägare men också fiskare, drog upp mer eller mindre ätbara gäddor i Öran och andra skogssjöar som såldes till ortsborna under krigsåren.  Han var född 1904 och avlider ogift på Kullen.

Den tredje mannen är John Elof Wester, kallades märkligt nog Harry. Han var bl.a. chaufför åt provinsialläkaren Erik Tretow.

I bakgrunden t.v. skymtar ett märkligt fordon, någon form av militär ersättning för buss, en kur på lastbilsflak för transport mellan Berga/Hårsfjärden och stationen?

Om det finns historiskt bilvetande bland läsarna, hjälp mej med bilmärken och årsmodeller, står det Cadillac på kylarn på bilen till höger?