Det finns nu snart 150 st inlägg på den här bloggen!

Alla kan ju naturligtvis inte intressera alla men jag är trots allt mycket överraskad av antalet läsare (eller följare som moderna människor säger)!

Jag har rutinmässigt nästan alltid “flaggat” nya inlägg med en bild på Facebook, grupperna Haninge Hembygdsgille och Haningebilder från för(r) och nu och en länk till det aktuella inlägget.

Ibland så kanske inte detta passar utan jag lägger upp artikeln direkt på bloggen, med det vill jag säga att ni kan gå in på hemsidans huvudadress,
http://www.haninge.org/ och kommer då alltid till det senast inlägget och alla de övriga kommer därefter i kronologisk ordning.

Hur söker man i haninge.org?

På ingångssidan (och alla sidor) finns i högra spalten en sökfunktion:

sök

Här kan du frisöka på namn, platser och nyckelord och får de inlägg som innehåller sökordet till vänster på skärmen i en lång rad. Har du valt ett ofta förekommande sökord typ “Västerhaninge” blir raden med inlägg lång och svårhanterlig, väljer du ett unikt, ex vis “Flink” får du bara ett inlägg.
Du kan också kombinera fler sökord för att begränsa urvalet.

Hur kommenterar man ett inlägg?

Jag har noterat att väldigt få läsare kommenterar inläggen på bloggen. Nästan samtliga kommentarer kommer på Facebook. Det blir mycket bättre att samla kommentarerna här, enklare för alla att se dom och att föra en dialog om intressanta fakta. Så här gör du:

Du klickar på inläggets titel, den översta raden i inlägget, då dyker följande ruta upp sist i inlägget:

comment

Här fyller du i ditt namn och e-postadress, skriver kommentaren i den grå rutan och “skickar”!

Busenkelt eller hur?

Skulle du vilja komma i kontakt med redaktören direkt, kanske i ett känsligt ärende kan du maila på denna adress, lite kodning för att slippa robotläsare. Byt ut parentestecknen och ordet “snabela”  mot tecknet för “snabela”:

sune.n(snabela)telia.com

Sune

Sune Nilsson