Böckerna

Ett måste i bokhyllan!

Det är inte bara Haningegillet som ger ut intressanta böcker om hembygden…
För dryga tio år sedan gav författarduon Hilding Eklund och Olle Flodby ut sina “bilderböcker” med motiv från våra socknar.
Boken “Västerhaninge i gamla och nya bilder” kom 2003, året efter kom “Glömda bilder från Handen, Österhaninge, Årsta och Sandemar”.

Alla som är intresserade av vår lokala historia bör ha dom i bokhyllan!

Böckerna gavs ut på ett privat förlag tillsammans med bokhandlaren Hans Bildsten och finns fortfarande på nätet både som nya och hos antikvariaten!

Trots det oändliga flödet av bilder via nätet är det handfast och trevligt att vid aftonlampans sken bläddra igenom dessa och minnas och kanske lära.

Här en kort presentation av upphovsmännen.

HildingHilding Eklund kom till Haningebygden 1943. Han är nu pensionerad grafiker och bor i Västerhaninge. Han har som hängiven fotograf ett bildarkiv på mer än 15000 bilder som skildrar miljöer och personer från våra trakter men också från resor i ett trettiotal länder.

 

OlleOlle Flodby kom till Handen 1957 och har tjänstgjort som skolledare i Österhaninge och senare Haninge kommun till sin pensionering 1987 som skoldirektör. Han är bl.a. initiativtagare till Svartbäckens skolmuseum och fick kommunens kulturstipendium 2002.

 

BildstenHans Bildsten tillhör fjärde generationen bokhandlare, hade sin bokhandel i Handens Centrum under många år. Har ett levande intresse för historia med tonvikt på hembygden. Har givit ut ett flertal böcker utöver de ovan nämnda med liknande tema.

 

 

Gå alltså ut på nätet och sök!