Gösta Engman

Följande korta hyllningsartikel är tagen från FB och skriven av Bengt “Acke” Andersson, Västerhaningebo från födseln och mycket engagerad i Västerhaninge IF genom åren.
Han beskriver här en god kamrat och vän.

Mannen på bilden heter Gösta Engman, född i Vännäs uppe i Norrland. Flyttade 1949 till Västerhaninge, och arbetade i många år på Järnvägen d.v.s Nynäsbanan.
Gösta är en av många som är grunden i den svenska idrottsrörelsen. De har arbetat ideellt utan någon som helst ersättning. Idag är Gösta 88 år gammal och bor på Johanneslunds äldreboende i Västerhaninge.
KlubbmärkeJag har många minnen av Gösta som mycket aktiv funktionär I VIF. Han stod i entrén när det var fotboll och ishockey, Han var lagledare för B-laget i fotboll. Han jobbade på bingokvällarna i Bygdegården. Han var funktionär på Skidans dag som var en skidtävling med olika åldersklasser från barn till seniorer och oldboys. 1969 ersatte han min far Holger som sekreterare i VIF:s supporterklubb.

I Jordbänningarna skötte han loppmarknaden på Ringvägen där han också sålde Bingolotter.
När vi nu gläds åt idrottsframgångar via TV, så är det i många fall Göstas sentida kollegor som har skapat förutsättningarna till dessa framgångar. Som person har Gösta alltid varit glad sympatisk och positiv. 
Och refererande till ovanstående kallar jag honom för  en riktig ” tungviktare ” i VIF och Jordbänningarna.

Bengt ” Acke ” Andersson
( Beträffande Jordbänningarna så har min kusin Agneta Andersson och hennes man Ove varit behjälpliga med information)