2 Västerhaningeprofiler

Erik Åkerberg och Göte Arvidsson. Bilden tillhör Jan-Åke Åkerberg.

Dessa herrar har (naturligtvis med många andra) bidragit till Västerhaningebornas förnöjelse!
För så där 50-60 år sedan!

Erik Åkerberg (1903-1985)  var med och bildade Västerhaninge IF år 1925 och blev föreningens första sekreterare och arbetade aktivt med den lokala idrotten under decennier.

Han var med (tillsammans med brodern Kalle och Einar Hultman) och startade Håga Dansbana som invigdes på midsommarafton 1930.
Håga var ortsbornas mötesplats under under många år, dans tre gånger i veckan sommartid under vissa tider.
Erik var född i Österhaninge men blev senare Västerhaningebo, gifte sig med Svea Svensson, byggde villa på Aspvägen och fick fyra barn.

Göte Arvidsson var född i Vårdnäs i Östergötland år 1913 och kom till orten från Åtvidaberg i början på 40-talet som stamanställd militär med hustrun Marianne och dotter. Han blev kvar som affärsföreståndare på  Reinhold Hedlunds handelshus på Tungelstavägen. De byggde egen villa på Parkvägen i mitten på 40-talet och fick en son 1944. Han gick bort alltför tidigt, redan 1968.

Göte var mycket engagerad i fotbollen som ledare och administratör. Han var en av bildarna av folkdanslaget Haningarna år 1948 och han var under många år dess tränare och mellan 1956-67 ordförande.

Läs om festplatserna i Västerhaninge här!

Läs om idrotten här!

Läs om folkdanslaget Haningarna här!